Program: L-S | 06:00 - 22:00 și Duminică 06:00 - 21:00

09/08/2019

7 curiozități despre spălarea hainelor pentru fiecare zi a săptămânii

70% din murdăria de pe hainele tale este invizibilă. După câteva purtări, hainele tale ar putea să pară în continuare curate, dar potrivit oamenilor de știință, ceea ce le face murdare nu este neapărat murdărie. Este „materia umană”, precum celulele moarte ale pielii, transpirația, uleiurile naturale ale corpului și substanțe din produse precum loțiuni, deodorant și săpun.

Transpirăm aproximativ 6 litri de transpirație pe zi. Sună exagerat, dar este adevărat. Un adult produce în jur de 6 litri de transpirație, iar noaptea cam 1 litru, motiv în plus să schimbi așternuturile o dată la o săptămână. În plus, corpurile noastre produc 10 grame de sare, 40 de grame de grăsime și sebum și 10 grame de piele moartă, echivalentul a 2 miliarde de celule de piele.

Hainele se spală cel mai bine întoarse pe dos. Lichidele corporale eliminate se îmbibă în primul rând în interiorul hainelor, așa că ne asigurăm că partea murdară a hainelor tale va avea cea mai mare expunere la detergent.

Detergentul a fost inventat din cauza lipsei de săpun. În primul război mondial, o insuficiență cronică de grăsimi pentru a face săpun a dus la dezvoltarea unui tip de detergent sintetic. În 1933, aceasta a ieșit la vânzare ca „Dreft”. Producerea săpunului datează din 2800 î.Hr. Artefactele antice arată strămoșii noștri preistorici făceau săpun cu cenușă și grăsimi.

Dacă spălăm și uscăm o singură încărcătură de rufe în fiecare zi pentru următorii 44 de ani, vom curăța echivalentul capacității de spălare din Walt Disney World într-o singură zi. Departamentul de spălare rufe de la Disney spală în medie 285.000 de kilograme în fiecare zi. În plus, între 30.000 și 32.000 de articole de îmbrăcăminte sunt curățate zilnic. Acesta este secretul lui Mickey pentru un look imaculat.

Dacă visezi să faci rufe, poate aceste explicații te vor ajuta să-ți interpretezi visele. Dacă visezi că îți speli rufele, visul sugerează că vrei să îți schimbi imaginea despre tine însuți, deoarece te preocupă felul în care apar celorlalți. Dacă visezi că îți sortezi rufele, visul indică faptul că încerci să-ți înțelegi propriile sentimente și că îți evaluezi atitudinile.

În timpul celui de-al doilea război mondial, ofițerii din orașele sub ocupație utilizau rufele atârnate la uscat pentru a transmite semnale codate. Un rând de lenjerie însemna că străzile nu sunt patrulate, așternuturile semnalizau atacuri aeriene, iar hainele colorate și cu spații între articole vestimentare de același tip transmiteau semnale sub cod Morse.

Îți recomandăm să citești și...
© 2023 - Toate drepturile rezervate


Comandă Online
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram