Program: L-S | 06:00 - 22:00 și Duminică 06:00 - 21:00

19/06/2019

Zestrea lui. O poveste romantică despre articole de casă și viața domestică în cuplu

Suntem Spălătoria Germană și ne ocupăm de rufele cam tuturor vecinilor din cartier (Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4) și avem clienți din toate direcțiile Bucureștiului. Fiecare client vine cu povestea lui și cu situația lui de management domestic. Suntem aproape ca un cabinet de terapie pentru haine și articole de casă, auzim toate poveștile textile de pe lume și menținem confidențialitate absolută.

Totuși, uneori povestea merită povestită

Am primit un client zilele trecute care ne-a adus cu mașina toată zestrea textilă din casă, începând cu covoare de 7 dimensiuni, 6 seturi de perdele, fețe de masă, cuverturi pentru canapele, cuverturi pentru paturi, așternuturi, pilote, perne, chiar și doi saci de haine.

După un inventar mai detaliat, i-am prezentat un preț pentru servicii complete și biletul de retur. Ne-am oferit să le aducem gratuit înapoi la domiciliu, locuiește pe la Unirii. L-am întrebat, totuși, care-i ideea cu spălarea tuturor articolelor textile din casă? Să fie spălarea generală de jumătate de an? Suntem în iunie. Să fie o chestiune de păr de pisică, de câine, a trecut printr-o carantină medicală?

Odată ce-am deschis acest subiect aproape inocent, cu accente de curiozitate interesată profesional, să putem gândi un protocol special de spălare, omul nostru a primit undă verde pentru destăinuiri.

A povestit cum a cunoscut o fată acum doi ani și s-au plăcut instantaneu. De-atunci încoace, sunt aproape mereu împreună. Fiecare cu viața lui, propriul apartament, prieteni, prieteni comuni, au reușit să își integreze destul de bine viețile. Au timp pentru toate într-o săptămână. De la bun început, au știut să își calibreze un grad echilibrat de apropiere și dezvoltare individuală. Prețuiau independența, după cum au stabilit.

La un moment dat, vine o vârstă în viața unui cuplu când deodată, de pe-o zi pe alta, trebuie să facă o decizie. A fost decizia ei, totuși, să propună un nou pas în relația lor, pasul evident, pasul natural, pasul cel mai important, primul mare pas în viața unui cuplu. Să se mute împreună.

Pasul peste pragul apartamentului?

Exact. Cu soția în brațe. Marele pas peste pragul apartamentului comun.

Fata găsise pe Facebook un apartament frumos de 3 camere, aveau fiecare o cameră a lui, un dormitor comun, bucătărie, balcon gigantic, ar putea să țină petreceri de casă cu peste 10 oameni. Apartamentul era predestinat pentru ei doi.

Bărbatul nostru a acceptat cu dragă inimă să se mute împreună, era cea mai bună idee, una chiar de perspectivă de viitor, dar cumva între timp au decis să plătească împreună rezervarea pre-închierii (ca să fie siguri) și din una în alta au programat pentru weekend mutarea mobilei din două apartamente.

Fără să își dea seama, bărbatul nostru s-a pomenit mutat din propria casă.

Decizia fusese luată, acum trebuia să meargă până la capăt, dar situația i-a ridicat câteva idei suspicioase. Trebuia să calculeze variabile, iar în calculul de variabile trebuie gândire profundă și sistematică. Era prins în capcană.

Oare dacă se vor călca pe coadă prin casă, dacă nu se mai înțeleg, dacă se ceartă, dacă nu se mai suportă, dacă are prea multe ticuri, dacă e prea dezordonat, dacă trebuie gătească în fiecare seară, dacă trebuie să spele tot timpul vasele sau dușul sau să dea cu aspiratorul, să ducă gunoiul la timp, să spele rufele, să schimbe becurile?

Da, știm ce zici, se numește management domestic avansat.

Dar totuși, de ce ai adus toată zestrea de haine la noi, vrei să o impresionezi?

Cred că da, dar conform tuturor calculelor, am gândit în felul următor.

Este o chestiune de teritorialitate. Vreau să îmi impun propriile covoare în câteva camere strategice, am câteva idei pentru perdele, trebuie obligatoriu să dormim în așternuturile mele de bumbac, ale ei sunt mereu roz și prea satinate, catifelate, prețioase de mătase, cu volane și volănașe, dantele și ciucuri.

Trebuia să poarte până și papucei de casă roz prin apartamentul ei. Niciodată nu se putea urca în pat fără să-l trimită să se spele pe picioare, mereu trebuia să doarmă în pijama, era prea-prea.

Avea dreptate omul nostru, trebuia să își impună strategic propriile textile prin casă, ar fi un statement de autoritate. L-am felicitat pentru idee, era cea mai bună idee strategică din lume. Chiar și dânsul era încântat de plan. Ne-am ciocnit pumnii împreună și i-am urat mare succes cu noul apartament și pasul cel mare.

Situația era sub control.

Noi ne ocupăm de spălarea covoarelor și textilelor, trec câteva zile, ajungem în weekend la adresă să predăm toată zestrea strategică, iar omul nostru ne primește în casă și ne conduce să depozităm covoarele și perdele în debara, iar hainele și articolele de casă la el în cameră.  

Ne oferă un pahar răcoritor cu apă după graba cu covoarele și respirăm cu toții să ne tragem sufletul în mijlocul sufrageriei. Situația era clară, se înțelegea de la sine, un moment de înțelegere tăcută de fraternitate mai profundă decât putem să punem în cuvinte s-a așternut în încăpere.

Casa fusese deja decorată de prietena lui în culorile preferate.

****

Suntem aici. Zilnic la datorie. Prezenți la apel.

Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, București
Luni – Duminică: 06:00 – 22:00

021.336.34.74

Îți recomandăm să citești și...
© 2023 - Toate drepturile rezervate


Comandă Online
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram