Program: L-S | 06:00 - 22:00 și Duminică 06:00 - 21:00

09/12/2020

Spalatorie covoare - igienizare pentru sanatatea ta

O metoda de spalatorie covoare profesionala poate elimina cu succes aproximativ 98% din murdarie si din poluantii de pe suprafata acestora.

Este bine cunoscut ca mocheta sau covorul sunt cele mai accesibile si mai economice tipuri de pardoseli de pe piata de profil. Ceea ce este mai putin cunoscut, este impactul si beneficiile asupra sanatatii.

In ultimii cincizeci de ani, mocheta sau covorul, au migrat din obiect de lux la ceva obisnuit. Mochetele si covoarele reprezinta 65% din piata de acoperire a podelelor, desi pardoseala cu suprafata dura, in special laminate, placi ceramice sau lemn, devin din ce in ce mai populare.

Impactul acestor materiale in mediul casnic asupra sanatatii si sigurantei este un domeniu activ de cercetare stiintifica.

Studiile actuale ne evidentiaza cum unele aspecte ale covoarelor pot aduce beneficii sanatatii si sigurantei utilizatorilor, in timp ce alte aspecte pot contribui activ la declansare de alergii sau leziuni, in special la nivel respirator.

Pot deveni infestate cu acarieni de praf si pot retine proteine inflamatoare de alergii, despre care se cunoaste foarte bine ca sunt declansatoare de atacuri de astm, eczeme sau rinite.

In special pentru cei care sufera de alergii de mediu, aceasta poate fi o problema grava de sanatate.

Covoarele joaca rolul unui filtru de aer interior, prin capturarea si retinerea prafului si a altor alergeni, precum si a agentilor patogeni din aer in fibrele sale, impiedicand aceste elemente sa circule si sa se raspandeasca.
In fapt, un metru patrat de covor poate retine pana la 1 kilogram de murdarie si praf.

Este indicat sa spalati profesional covoarele sau mochetele in mod regulat!

Desi este recomandat inainte de a se murdari puternic, sa le aspirati cel putin o data sau de doua ori pe saptamana, acest tip de spalare nu este suficient si eficient pe termen lung.

Spalarea profesionala in profunzime este o modalitate excelenta de a-ti mentine covoarele pentru o perioada lunga de timp, dar cel mai important, pentru a te asigura ca toti acesti alergeni sunt eliminati din fibrele materialului, inainte de declansarea unor alergii la nivel respirator.

Daca doresti sa elimini bacteriile periculoase si alti poluanti de pe covor, ai in esenta doua optiuni de spalare chimica: curatarea pe cont propriu sau alegerea unui serviciu de spalatorie covoare profesional.

Recomandarea noastra este sa fie curatate profesional la o spalatorie profesionala certificata precum Spalatoria Germana, la un interval de 6 luni in functie de traficul din casa ta!

Simpla aspirare va scoate doar stratul superior de murdarie, insa igienizarea profesionala a covoarelor curata petele, extermina acarienii de praf, improspateaza si elimina mirosul neplacut.

Exista o serie de metode diferite ce se pot aplica pentru improspatarea si curatarea covoarelor.
Vom detalia doua dintre cele mai utilizate metode de spalat si curatat.

Igienizarea covoarelor cu abur

Curatarea si igienizarea cu abur este aplicabila la modul general pentru covoarele, carpetele si mochetele care nu sunt usor de relocat, acest lucru aplicandu-se indeosebi centrelor comerciale sau cu destinatie corporate.

Din statistica multor curatatorii de profil, putem confirma ca metoda cu abur elimina petele adanc incorporate si prelungeste durata de viata, in special al covoarelor cu destinatie de trafic greu.

Proces de spalatorie covoare cu abur in 4 etape:

  • covorul este aspirat pentru a elimina cat mai multa murdarie si praf posibil inainte de curatarea in profunzime
  • se pulverizeaza o solutie chimica pe covor si este lasata sa actioneze pentru o perioada de timp
  • apa la temperatura inalta este pulverizata cu presiune in covor
  • apa fierbinte este aspirata din covoare cu un vid puternic pentru o uscare rapida

Spalarea covoarelor cu detergenti non toxici

Curatatoria profesionala cu detergenti non-toxici este recomandata de majoritatea producatorilor pentru covoarele sau mochetele utilizate cu precadere in mediul casnic, gradinite sau after school.
Deasemenea, este una dintre cele mai eficiente tehnici cunoscute de spalatorie ce protejeaza fibrele si culorile carpetelor, eliminand mirosurile prin neutralizare eficienta si actiune moleculara, totodata prelungindu-le durata de utilizare.

Etape spalatorie covoare:

  • utilizarea de masini profesionale automate cu detergent prin care un covor trece printre perii de diferite grosimi pentru a curata in profunzimea fibrei
  • covoarele sunt roluite si ulterior trecute prin procesul de centrifugare, iar dupa, printr-un program de uscare destinat sa elimine apa complet
  • dupa finalizarea operatiunilor de spalare, curatare si uscare, covoarele sunt depozitate la aer curat pentru aproximativ 8 ore in camere special amenajate.

Serviciul de spalare si curatare profesionala pus la dispozitie de Spalatoria Germana din Bucuresti, utilizeaza tehnologie nemteasca pentru igienizarea si spalarea covoarelor, carpetelor sau mochetelor cu detergenti non toxici, avand cele mai bune rezultate.

Pentru orice intrebari legate de preturi sau alte aspecte in ceea ce priveste spalarea covoarelor, carpetelor sau al mochetelor, contacteaza-ne astazi sau comanda online mai jos

10 Lei/kg
Lansare Comanda

Spalatoria Germana ofera clientilor servicii cu transport gratuit in Bucuresti, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6 si judetul Ilfov.

Pentru sfaturi utile, noutati si oferte, urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook la adresa https://www.facebook.com/spalatoriagermana.ro

Îți recomandăm să citești și...
© 2023 - Toate drepturile rezervate


Comandă Online
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram