Program: L-S | 06:00 - 22:00 și Duminică 06:00 - 21:00

19/06/2019

Spălarea covoarelor și alte manevre militare de management domestic

De când am implementat câteva strategii de management domestic cu clienții noștri apropiați, aflăm că există o categorie de clienți veniți complet întâmplător care ne surprind de fiecare dată cu povestea despre cum au ajuns la Spălătoria Germană.

Avem un client care a ajuns la noi vineri cu câteva covoare umede în portbagaj și ne ruga să îl ajutăm cât mai repede cu spălarea covoarelor pentru că luni îi revin din vacanță soția cu soacra și cel mic, iar soacra e absolut obsedată de curățenia covoarelor, de ștergerea prafului, de haine împăturite și aranjate în dulap pe culori, călcat la dungă, vase spălate. Cam tot ce ne place și nouă, mai puțin spălarea vaselor.

I-am promis că îl ajutăm, să revină în 2 zile, duminică. Din vorbă în vorbă, l-am întrebat de ce sunt ude covoarele din portbagaj și de ce este atât de agitat, venise în grabă, își trăgea sufletul.

Ne-a spus cu zăduf că are la dispoziție 2 zile să rezolve harababura din apartamentul lui. Se pare că de 2 zile încoace, unul dintre cei mai buni prieteni a fost admis în Legiunea Străină și au petrecut ultimele zile împreună înainte să plece la Boot Camp în Franța, pentru 2 ani. 

Prietenul a insistat să mai cheme și alți prieteni, aceștia au insistat să vină alături de prietenele lor, prietenele au insistat să mai aducă niște prietene, astfel o seară de bere între prieteni a devenit o petrecere de mari dimensiuni, casa era plină ochi de prieteni.

Unii prieteni au vărsat vin roșu, tort și pizza pe covor.

Toți prietenii au intrat încălțați, oricum. Alți prieteni s-au distrat între cearceafurile proaspete, evident, tot încălțați, niște prieteni pe care nu îi cunoștea au vomitat în baie, au fost răsturnate bibelouri preferate, s-au spart pahare, farfurii, iar ca prin supriză, un foarte bun prieten a scăpat vin roșu și pe perete, într-o piruetă de dans. A venit și Poliția pentru zgomot, a fost o petrecere reușită.

După seara de prietenie în toi, apartamentul arăta ca după o intervenție în forță a unor trupe armate ultra-specializate pentru situații speciale de mare risc. Mai ceva ca în Legiunea Străină. Ideea e că trebuie să văruiască un perete, trebuie dezinfectate și spălate toate covoarele, trebuie să spele haine, să rearanjeze mobila, să dea de praf și multe altele. Omul era depășit de situație.

L-am întrebat, totuși, de ce erau covoarele ude în portbagaj?

Se pare că într-un acces de prietenie, prietenul lui s-a oferit să se ocupe de covoare. Le-au rulat pe toate, le-au urcat în mașină, s-au urcat în mașină, iar prietenul a indicat direcția către o spălătorie auto manuală cu fise. Ideea era să spele covoarele cu jetul puternic de apă de la spălătoria auto. În teorie, părea plauzibil, plus că era spălătorie manuală și nu ar fi obiectat nimeni. Zis și făcut. Au parcat mașina lângă stație și au întins covoarele în perimetrul stației de spălare. Le-au udat pe toate bine de tot, apoi prietenul lui a început să le frece cu peria și cu săpun.

În timp ce prietenul spăla de zor, a plecat să cumpere ceva răcoritor. Când a revenit cu sucurile, se pare că prietenul lui se luase la trântă cu un client al spălătoriei care trecuse cu mașina involuntar peste covoarele din perimetrul stației.

Omul intervenise să-i despartă, apoi au venit paznicii spălătoriei și făceau scandal că nu au voie să spele covoare la spălătoria auto. A trebuit să ruleze singur toate covoarele și să le urce în mașină, apoi paznicii au chemat întăriri pentru că prietenul lui devenise foarte beligerant și amenința că vine cu Legiunea Străină și nivelează toată spălătoria.

Întăririle paznicilor de la spălătorie s-au sesizat instantaneu, erau imediat peste stradă, i-au fugărit până la mașină, dar doar el reușise să se urce în mașină și a demarat în trombă cu covoarele în portbagaj.

Păi și cu prietenul tău ce s-a întâmplat?

A fugit de-a rupt pământul, a bătut în retragere.

****

Dacă te grăbești cu spălarea covoarelor și nu te descurci cu logistica, venim noi la tine și le aducem înapoi super fresh. Dacă te grăbești cu spălare haine, spălare articole de casă, perdele și altele, este primul pas către o poziție înaltă de management domestic.

Suntem aici. Zilnic la datorie. Prezenți la apel.

Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, București
Luni – Duminică: 06:00 – 22:00

021.336.34.74

Îți recomandăm să citești și...
© 2023 - Toate drepturile rezervate


Comandă Online
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram